Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία κρατούμενου των φυλακών Αυλώνα που φέρεται να συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 19χρονου φερόμενου ως δολοφόνου της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε πως στο περιστατικο υπήρχαν επτά άτομα εκ των οποίων συμμετείχαν οι τρεις ενώ, επανέλαβε πως δεν παραβιάστηκε η πόρτα του κελιού.

«Οι υπόλοιποι απλά ήταν εκεί, άλλος τράβαγε βίντεο, άλλος του έκανε άλλα... Πήρε το ελάχιστο από ό,τι του αξίζει» και ισχυρίστηκε πως ο 19χρονος «πήρε μια ζωή μαζί με άλλον ένα και σήμερα πήρε το ελάχιστο που του αξίζει».

Για το πώς έγινε το περιστατικό, αποκάλυψε ότι: «Ήταν συγκεκριμένη ώρα που μοίραζαν το φαγητό. Του δίνουν και φαΐ κιόλας… Δεν ήταν ανοιχτή καμία πόρτα κελιού. Βρισκόταν σε έναν χώρο, που είναι διαφορετικό παράρτημα της φυλακής. Βρίσκονται ξεχωριστά κάποιοι κρατούμενοι και κάποιοι εργαζόμενοι».

«Δεν φθάνει που σκότωσε τον ταΐζουν κιόλας», είπε στη συνέχεια ενώ, απαντώντας στην ερώτηση πώς βρέθηκαν μαχαίρια μέσα στη φυλακή είπε τα εξής:

«Ρε παιδιά φυλακή είμαστε, δεν είμαστε κάτω από το χώμα. Με σίδερα φτιάξαμε τα μαχαίρια», απάντησε στην ερώτηση πώς βρέθηκαν τα μαχαίρια μέσα στη φυλακή.

«Έπρεπε να κάνει παρέλαση, στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα με αυτό που έχει κάνει. Η μάνα της ομορφιάς της συγχωρεμένης που έζησε μέχρι τα 21, του είχε πλήρη εμπιστοσύνη και πήγε μαζί του και δεν την υπερασπίστηκε. Τι; Φοβήθηκε τον Έλληνα; Του βγάλαμε τα ρούχα για τον εξευτελισμό», συμπλήρωσε ο κρατούμενος και ανέφερε ότι «τον γλύτωσαν οι σωφρονιστικοί. Αυτός άξιζε χειρότερα, έπρεπε να κάνει παρέλαση στη Συγγρού».

«Το πειθαρχικό που θα πάρω λόγω ηθικής, σεβασμού και του νόμου των φυλακών, αξίζει. Αξίζει να πάω στο πειθαρχικό γι αυτόν τον άνθρωπο», κατέληξε ο κρατούμενος.

Παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου

Ποινική και πειθαρχική έρευνα διενεργείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό στις φυλακές Αυλώνα του 19χρόνου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το συμβάν ερευνάται ποινικά και πειθαρχικά για τους κρατούμενους ενώ δόθηκε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος.

Επίσης στις φυλακές Αυλώνα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για ερευνήσει το συμβάν.