Σε ισόβια κάθειρξη και 10 έτη χρόνια καταδικάστηκε ο 56χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 18χρονης κόρης του Ειρήνης στο σπίτι τους στην Πετρούπολη τον Αύγουστο του 2017.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό.

Την καταδίκη του με πλήρη καταλογισμό είχε ζητήσει στην τελευταία συνεδρίαση ο εισαγγελέας, αποκαλώντας τον ψυχρό δολοφόνο, αποφασισμένο να σκοτώσει την κόρη του. «Ο κατηγορούμενος επέδειξε απόλυτη, άκαμπτη αποφασιστικότητα να σκοτώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά και απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.

Η 18χρονη Ειρήνη είχε δολοφονηθεί στις 30 Αυγούστου 2017 από τον πατέρα της στο σπίτι τους στην Πετρούπολη. Ο 56χρονος φέρεται ότι μαχαίρωσε, στραγγαλισε, αποπειράθηκε να προκαλέσει ασφυξία και στη συνέχεια έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς με μαγειρικό λάδι στο σπίτι. Η άτυχη 18χρονη είχε καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο. «Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού» φώναξαν οι συγγενείς της Ειρήνης στο άκουσμα της απόφασης.