Το Δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού, για τη δολοφονία της 18χρόνης κόρης του, Ειρήνης πέρσι τον Αύγουστο στο σπίτι τους στην Πετρούπολη.

Παράλληλα, το δικαστήριο του επέβαλε την παρεπόμενη ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.  

«Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού» φώναξαν από το ακροατήριο, συγγενείς της 18χρόνης, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας.  

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον 56χρονο, τον οποίο έκριναν, ομόφωνα, ένοχο για το μαρτυρικό θάνατο της άτυχης Ειρήνης μέσα στο σπίτι της οικογένειας, στην Πετρούπολη, τον Αύγουστο του  2017.  

Σύμφωνα με την κατηγορία, η νεαρή κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ο πατέρας της αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους.

Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο, όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα.   Ο εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευση του είχε χαρακτηρίσει τον κατηγορούμενο ψυχρό δολοφόνο, ζητώντας την καταδίκη του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Ο θάνατος του κοριτσιού ήταν μαρτυρικός…

Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει το παιδί του, που ούτε μια φορά δεν διστάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο 56χρονος έφτασε στο έγκλημα για να εκδικηθεί τη σύζυγό του, γιατί τον είχε εγκαταλείψει.   Στην απολογία του ο 56χρονος ισχυρίστηκε ότι πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει δύο κουτιά ψυχοφάρμακα και ότι όσα έκανε οφείλονταν στα μηνύματα που είδε στο κινητό της κόρης του με τη μητέρα αλλά και τον φίλο της, στα οποία φαινόταν πως σχεδίαζαν για να απαλλαγούν από αυτόν, να «τον δώσουν» στην αστυνομία καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης λόγω χρεών.    

Γύρισε το μυαλό μου και ο κόσμος όλος. Άρχισα να λέω στην Ειρήνη για τα μηνύματα και δεν τα παραδεχόταν. Δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα… Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου… Έκανα μεγάλο κακό, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό. Δεν ήξερα τι έκανα από τη στιγμή που πήρα τα χάπια», είπε ο κατηγορούμενος.  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 56χρονος φέρεται αφού έκλεισε το στόμα και τη μύτη της 18χρονης, να την στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά στο σπίτι τους με μαγειρικό λάδι. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε.   Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Δεκεμβρίου.