Σε κλίμα βαθιάς οδύνης ολοκληρώθηκε πριν λίγο το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών της Αλβανίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 500 συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες παρεβρέθηκαν στους Βουλιαράτες, παρά το «μπλόκο» των αλβανικών αρχών

Οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες και δεν σταμάτησαν να ψάλλουν λεπτό μαζί με τον ιερέα.

Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στους Βουλιαράτες

Ένταση στα σύνορα από αλβανικό «μπλόκο»

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε στα σύνορα με την Αλβανία καθώς οι αρχές επιχείρησαν να «μπλοκάρουν» την μετάβαση πολιτών - 200 Έλληνες σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ- στο χωριό Βουλιαράτες

Σύμφωνα με τα ίδια μέσα, μεταξύ αυτών, υπήρχαν και άτομα που έχουν κηρυχθεί personae non gratae (ανεπιθύμητα πρόσωπα).

Πρόκειται για λίστα με 52 άτομα που έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητα πρόσωπα. Μεταξύ των ατόμων, απαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και συγγενείς του ομογενούς, ακόμα και η αδελφή του.

Υπενθυμίζεται ότι και την Παρασκευή οι αλβανικές αρχές παρεμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να μην παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

Υπό τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας των αλβανικών αρχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στους Βουλιαράτες, το μνημόσυνο του Κωσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά.