Να βγουν από τις φυλακές ζητάει με πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η αρμόδια εισαγγελέας, οι οκτώ κατηγορούμενοι,μεταξύ των οποίων ο γνωστός ενεχυροδανειστής, για το φερόμενο κύκλωμα της λαθρεμπορίας χρυσού.

Η εισαγγελική λειτουργός συντάσσεται υπέρ τη αποφυλάκισης των οκτώ κατηγορουμένων, συμφωνόντας με την ανακρίτρια διαφθοράς που χειρίζεται τη δικογραφία της υπόθεσης.

Η ανακρίτρια μετέβαλε την άποψη της με βάση το έγγραφο της ΑΑΔΕ που ετέθη υπόψη της σχετικά με το αδίκημα της λαθρεμπορίας και τη μη καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, , κρίνοντας ότι "δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως».

Για την ανάκληση της προσωρινής κράτησης ωστόσο ζήτησε και έγγραφη συναίνεση της εισαγγελίας, η οποία δεν δόθηκε.

Μετά από αυτό, οι προφυλακισμένοι συνήγοροι δια των δικηγόρων τους προσέφυγαν στο δικαστικό συμβούλιο, υποβάλλοντας αιτήσεις αποφυλάκισης.

Η έκδοση του σχετικού βουλεύματος που θα κρίνει και την παραμονή ή μη των κατηγορουμένων στη φυλακή αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά τους μάλιστα , οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων , με βάση και τα διαλαμβανόμενα στις αιτήσεις αποφυλάκισης, επισημαίνουν πως από τη στιγμή που δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της λαθρεμπορίας που οδήγησε τους εντολείς τους στη φυλακή, η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι παράνομη.