Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, η σορός της οποίας είχε βρεθεί στη θαλάσσια περιοχή Πεύκοι Ρόδου, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο διευθυντής Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Λιμενικού, υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου, ο διευθυντής Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, πλοίαρχος Ιωάννης Τζαμουράνη, και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν ότι αξιοποιήθηκε σημαντικά ένα μεγάλο μέρος του υλικού από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή (τουλάχιστον 6) και ότι έχουν συλληφθεί ένας 21χρονος ημεδαπός και ένας 19χρονος ημεδαπός, Αλβανικής καταγωγής, στους οποίους η εισαγγελέας έχει, ήδη, ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και βιασμό.

Τόνισαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι παρέσυραν τη φοιτήτρια σε εξοχική κατοικία, που ανήκει στην οικογένεια του 21χρονου Ροδίτη και, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις, τη χτύπησαν βάναυσα, αρχικά με γροθιές και μετά με ένα ηλεκτρικό σίδηρο, το οποίο ήδη έχει εντοπιστεί.

Στη συνέχεια, τα δύο άτομα, με ένα άσπρο φορτηγάκι, μετέφεραν την άτυχη κοπέλα σε ερημική βραχώδη παραλία και την πέταξαν στη θαλάσσια περιοχή Πεύκοι της Ρόδου, όπου και βρέθηκε.

Από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής προέκυψε ότι το θύμα, εν ζωή, υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες, εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός. Παράλληλα, παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Τα στελέχη του Λιμενικού είπαν ότι αυτή τη στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων σε ένα πλήθος ευρημάτων που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία εξοχικής κατοικίας, αλλά και τα ηλεκτρονικά ευρήματα τριών κινητών τηλεφώνων και δύο φορητών υπολογιστών.

Αναφορικά με το σχοινί που απεικονίζεται σε φωτογραφία να υπάρχει στα πόδια της άτυχης κοπέλας, τα στελέχη του Λιμενικού τόνισαν ότι το χρησιμοποίησαν οι δύτες προκειμένου να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τη σορό της άτυχης κοπέλας από τη δύσβατη θαλάσσια βραχώδη περιοχή.

Ο διευθυντής Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Λιμενικού, υποναύαρχος Ιωάννη Αργυρίου, εξέφρασε εκ μέρους όλου του Σώματος τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσης

Η ώρα της απολογίας για τους κατηγορούμενους

Στον ανακριτή για την απολογία τους οδηγούνται οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για την δολοφονία της 22χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Εν τω μεταξύ, συγκλονίζει το πανελλήνιο η φωτογραφία της άτυχης Ελένης με τα πόδια δεμένα, ένα στοιχείο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της 21χρονης.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία του parapolitika.gr, η άτυχη Ελένη βρέθηκε με δεμένα τα πόδια, κάτι που κατέστησε αδύνατο το να κολυμπήσει για να σωθεί.

ξίσου αποκαλυπτικές είναι οι λεπτομέρειες από την απολογία του Α.Λ., ενός από τους δύο κατηγορουμένους, για τον θάνατο της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο, οι οποίες ρίχνουν φως στο τι προηγήθηκε του θανάτου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας, έχοντας λάβει γνώση της δικογραφίας κατόπιν δηλώσεως παράστασης πολιτικής αγωγής: «πριν πετάξουν τη δυστυχή κοπέλα στη θάλασσα, επειδή πιθανότατα όχι μόνο ήταν ζωντανή, αλλά και επειδή είναι βέβαιο ότι, μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν, της έδεσαν με σκοινί και τα δύο πόδια, για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Έτσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της».

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του ενός από τους δύο κατηγορουμένους, για όσα προηγήθηκαν καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ξεκινήσαμε να ερχόμαστε σε επαφή αλλά η ΕΛΕΝΗ δεν ήθελε. Ο Μ.Κ. της είπε «αν δεν μου πάρεις π### δεν φεύγεις από το σπίτι» και τελικά δέχτηκε να του κάνει στ#####. Μετά συνεχίσαμε για να κάνουμε και έ#### αλλά εκείνη πάλι δεν ήθελε και ο Μ.Κ. της είπε «άμα δεν κάτσεις δεν θα φύγεις από το σπίτι». Είχαμε πιει πολύ βότκα και δεν θυμάμαι καλά. Την χτυπήσαμε στο πρόσωπο δυνατά και ζαλίστηκε. Τότε εκείνη είπε ότι θα το πει στην Αστυνομία και τότε θολώσαμε. Ο Μ.Κ. την χτύπησε με γροθιά και μετά εγώ της κράτησα τα χέρια και ο Μ.Κ. την χτύπησε δυνατά με ένα ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι. Τότε τα χάσαμε και τρομάξαμε.»

O Α.Λ. κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «η ΕΛΕΝΗ είχε τις αισθήσεις της κι εγώ ήθελα να την βάλουμε στο αμάξι για να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο Μ.Κ. που οδήγησε το βανάκι, πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια και μου είπε «πάμε να τελειώσουμε». Εκεί την πετάξαμε από τα βράχια στη θάλασσα. Στη συνέχεια, πήγαμε στο σπίτι και προσπαθήσαμε να το καθαρίσουμε με σφουγγαρίστρα. Ύστερα ξανά πήγαμε στο ίδιο σημείο που την ρίξαμε και πετάξαμε λίγο πιο κάτω και τα προσωπικά της αντικείμενα, καθώς και το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο την χτύπησε ο Μ.Κ.».