Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή καθείρξως 15 ετών για τα αδικήματα της τοκογλυφίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Το Δικαστήριο με πλειοψηφία 2-1 απόφασισε η απόφαση να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η ίδια απόφαση λήφθηκε και για τους τρεις συγκατηγορούμενους του πρώην υφυπουργού, οι οποίοι επίσης καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 15 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.Παράλληλα, αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προιόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκ ευρω για τον Γιαννη Ανθόπουλο συμπεριλαμανομενου του σπιτιου του στη Βούλα και 5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις.

Επιπλέον στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρω στον κάθε ένα.

Η υπόθεση εφτασε στη δικαιοσύνη από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet- για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές.

Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει κατα τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδης, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.