Ράγισαν καρδιές στο Διδυμότειχο στην κηδεία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε βάναυσα στη Ρόδο όπου σπούδαζε.

Η σορός της αδικοχαμένης Ελένης έφτασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Διδυμότειχο, όπου ήταν η γενέτειρά της, προκειμένου να τελεστεί η κηδεία. Αφού γονείς της 21χρονης πήγαν για λίγο το φέρετρο με τη σορό της στο σπίτι της οικογένειας Τοπαλούδη, ξεκίνησε η νεκρική πομπή προς την εκκλησία.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της που δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στο παιδί τους. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έντυνα το παιδί μου νυφούλα για να το βάλω στο φέρετρο» είπε σπαρακτικά η μητέρα.

Ακόμα, το πλευρό της οικογένειας πλήθος κόσμου που γνώριζε το «γελαστό κορίτσι» όπως λέγανε όλοι. Μάλιστα, στο Διδυμότειχο έφτασε ακόμα και λεωφορείο από το χωριό της μητέρας της στις Σέρρες, προκειμένου γνωστοί της Ελένης να παραστούν στην κηδεία.

Τη σορό της 21χρονης Ελένης συνόδευσε η μπάντα του Δήμου Διδυμοτείχου, καθώς ο πατέρας της είναι αντιδήμαρχος της πόλης. Μάλιστα, στο Διδυμότειχο έφτασε ακόμα και λεωφορείο από το χωριό της μητέρας της στις Σέρρες, προκειμένου γνωστοί της Ελένης να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή κάνοντας λόγο για ένα «από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτε που να συνιστά απειλή για την κόρη του, τονίζοντας ότι «αν ήξερα ότι κάποιος την ενοχλεί θα είχα πάρει μονομιάς το αεροπλάνο».

Σχολιάζοντας τη σύλληψη των δυο νεαρών -Ελληνας 21 ετών, Αλβανός 19 ετών- ο Ιωάννης Τοπαλούδης νωρίτερα είχε δηλώσει ότι «μετά από αυτό (σ.σ. τη σύλληψη) ίσως να είναι πιο ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει το κορίτσι μου».

Το βίντεο από την κηδεία στο Διδυμότειχο της άτυχης φοιτήτριας:

Την Παρασκευή απολογούνται οι δύο κατηγορούμενοι

Στον εισαγγελέα Ρόδου προσήχθησαν, σήμερα το πρωί, οι δύο νεαροί(ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης) που κατηγορούνται για τη δολοφονία της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες επιρρίπτουν o ένας στον άλλον την ευθύνη για το θάνατο της φοιτήτριας.

Όπως έγινε γνωστό, αφού τους ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Οι έρευνες από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται, με σκοπό να αποκαλυφθεί πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα και για ποιους λόγους.

Οι δράστες

Τις κατηγορίες που τους βαραίνουν άκουσαν σήμερα από τον εισαγγελέα ο 19χρονος και ο 21χρονος που κατηγορούνται από το Λιμενικό ως οι δράστες της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Εναντίον των κατηγορούμενων για τη δολοφονία της φοιτήτριας έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 7/12.

Οι έρευνες από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται, με σκοπό να αποκαλυφθεί πώς ακριβώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα και για ποιους λόγους.

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα γίνεται η κηδεία της Ελένης στο Διδυμότειχο. Πίσω από τους γονείς, γείτονες, φίλοι και συγγενείς της Ελένης Τοπαλούδη με δάκρυα στα μάτια. Ο πόνος για όλους είναι ανείπωτος.