Στον εισαγγελέα Ρόδου προσήχθησαν το πρωί οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Οι δύο επιρρίπτουν o ένας στον άλλον την ευθύνη για το έγκλημα.

Όπως έγινε γνωστό, αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. 

Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Οι έρευνες από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται, με σκοπό να αποκαλυφθεί πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα και για ποιους λόγους.

Διαβάστε επίσης: Πένθος σε όλο το Διδυμότειχο την ώρα της κηδείας

Ιατροδικαστής: Μαρτύρησε στα χέρια τους η 21χρονη

Αίσθηση προκαλούν τα λόγια του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της φοιτήτριας. «Η Ελένη μαρτύρησε στα χέρια των δραστών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

«Εκτός από τα χτυπήματα στο κεφάλι, υπάρχουν και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα. Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα. Αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο, σήμερα θα ζούσε» ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Oι δικηγόροι των κατηγορούμενων στα parapolitika.gr

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν αποκλειστικά στα parapolitika.gr οι δικηγόροι των δύο φερόμενων δραστών, οι δύο «φίλοι» θα ακολουθήσουν διαφορετικές γραμμές, ωστόσο καταλήγουν αμφότεροι επιθυμούν ορθή απονομή της δικαιοσύνης.

Ειδικότερα από την πλευρά του 20χρονου Έλληνα, ο δικηγόρος του αναφέρει ότι ο εντολέας του δεν αποδέχεται καμία κατηγορία, ενώ εμφανίζεται να δείχνει τον 19χρονο Αλβανό ως τον άνθρωπο που κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα στην άτυχη κοπέλα. Από την πλευρά του ο 19χρονος εμφανίζεται να έχει ομολογήσει την συμμετοχή του στο έγκλημα, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η υπερασπιστική του γραμμή. 

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο τόσο λόγω της φύσης του εγκλήματος, αλλά και της ηλικίας των δραστών και του θύματος, καθώς και της σκληρής δολοφονίας της νεαρής κοπέλας, βρίσκεται ακόμη στην αρχή της δικαστικής της εξέλιξης, με τον δικηγόρο του 19χρονου Αλβανού, Στέλιο Κιουρτζή, να μιλάει αποκλειστικά στα parapolitika. gr και στην Νία Αβδελλή.

 «Τόσο η προανάκριση όσο και η κύρια ανάκριση η οποία πρόκειται να διεξαχθεί είναι μυστικές. Δεν δύναμαι αυτή τη στιγμή και επειδή δεν έχω λάβει γνώση της σχετικής δικογραφίας να πω κάποια πράγματα, αλλά και γιατί είναι τελείως αντιδεοντολογικό στην παρούσα φάση όπως είπα και προηγουμένως να πω κάτι για την συγκεκριμένη υπόθεση, σεβόμενος την μνήμη της θανούσας και στα πλαίσια της θεσμικής μου ιδιότητας ως νομικού συμπαραστάτη του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων» αναφέρει ο κ. Κιουρτζής.

Την δική του εκδοχή για το έγκλημα δίνει ο δικηγόρος του 20χρονου Έλληνα που επίσης μίλησε στα parapolitika.gr Σε δηλώσεις του στο Parapolitika.gr και στη δημοσιογράφο Νία Αβδελλή ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου φερόμενου ως κατηγορουμένου, Άκης Δημητριαδης, δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Πώς έγινε το άγριο έγκλημα

Σύμφωνα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δυο άνδρες, αφού μετέφεραν τη νεαρή κοπέλα στην εξοχική κατοικία ενός εκ των δύο -η οποία απέχει περίπου 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Ρόδου- απαίτησαν από την ίδια να ενδώσει στις σεξουαλικές τους προτάσεις. Όταν εκείνη αρνήθηκε, τότε οι δύο άνδρες αντέδρασαν βίαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο, συγκεκριμένα ο Αλβανός κατηγορούμενος, αναφέρει στην κατάθεσή του ότι ο Έλληνας φίλος του χτύπησε την φοιτήτρια με την συσκευή σιδερώματος στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα αναίσθητη, αποδίδοντας τον θάνατο της στη βίαιη και ξαφνική αντίδρασή του.

Ο φίλος του ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αυτός που την σκότωσε. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη των δύο, όταν βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος «συνέλαβε» ένα λευκό βανάκι, το οποίο ανήκει στον πατέρα του Έλληνα να βρίσκεται καθ΄οδόν από σημείο κοντά στο σπίτι της άτυχης 21χρονης με επιβάτες την κοπέλα και τον Έλληνα.

Από εκείνο το σημείο και όταν βρέθηκε και το πτώμα της 21χρονης Ελένης ξεκίνησαν οι έρευνες που κατέληξαν στην προσαγωγή των δυο ατόμων, ενώ το κατώφλι των Αρχών πέρασε και ο πατέρας του Έλληνα. Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 19χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, «έσπασε» στις επίμονες και επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις των ανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος στη Ρόδο και ομολόγησε την εμπλοκή του. 

Το προφίλ των φερόμενων ως δραστών

Πρόκειται για τον Μ.Κ, 20 χρόνων που ζει στη Λίνδο, η οικογένεια του έχει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Πεύκους, εστιατόρια, καφετέριες και μικρό ξενοδοχείο.

Μαζί του συνελήφθη και ο 19χρονος Αλβανος, ο Λ. A., ο οποίος ήταν γνώστης πολεμικών τεχνών, μάλιστα είχε και πολλές διακρίσεις με τα ελληνικά χρώματα.