Το αποτρόπαιο έγκλημα της φοιτήτριας στη Ρόδο συνεχίζει να συγκλονίζει ολόκληρη την Ελλάδα με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις κατηγορίες που αναμένεται να απαγγελθούν στους δύο φερόμενους ως δράστες.  

Σε δηλώσεις του στο Parapolitika.gr και στη δημοσιογράφο Νία Αβδελλή ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου φερόμενου ως κατηγορουμένου Άκης Δημητριαδης δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες και μάλιστα ζήτησε προθεσμία για την απολογία του εντολέα του. Σχετικά με τις τελευταίες πληροφορίες για την άσκηση δίωξης και για βιασμό ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ότι ακόμη δεν έχει καμία ενημέρωση.    

Οι έρευνες και οι ανακριτικές διαδικασίες που έχουν αναλάβει στελέχη του κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με την συνδρομή κλιμακίου (της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής) που έχει μεταβεί από την Αθήνα στο νησί των Δωδεκανήσων δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι ειδικό κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή «Πευκοι» της Ρόδου, παρουσία του εισαγγελικού λειτουργού που έχει αναλάβει την υπόθεση σε συνέχεια των ερευνών περαιτέρω στοιχείων αλλά και εξεύρεσης των προσωπικών αντικειμένων της άτυχης φοιτήτριας.