Αυξάνονται σε 59 απο 56 οι βουλευτικές περιφέρειες της χώρας. Αυτό προκύπτει από προεδρικό διάταγμα το οποίο κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση και κρίθηκε νόμιμο. Συγκεκριμένα, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 225/2018 γνωμοδότησή του (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο πάρεδρος Χρήστος Παπανικολάου) έκριναν νόμιμο το εν λόγο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.


Με το προεδρικό διάταγμα επέρχεται ανακατανομή των βουλευτικών εδρών στην Β΄ Αθηνών, στο νομό Αττικής και στο νομό Αχαΐας (κερδίζει μια έδρα), ενώ στους υπόλοιπους νόμους της χώρας δεν γίνεται καμία αλλαγή στις έδρες.

Ειδικότερα, η Β΄ Αθηνών σπάει στα τρία, αλλά οι έδρες παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή 44, δηλαδή σε Βόρειο τομέα με 15 έδρες, σε Δυτικό τομέα με 11 έδρες και Νότιο τομέα με 18 έδρες.

Το υπόλοιπο Αττικής, σπάει στα δύο, σε Ανατολική Αττική με 10 έδρες και Δυτική Αττική με 4 έδρες (σύνολο 14). Μέχρι τώρα οι έδρες στην Αττική ήταν 15.

Η μία έδρα της Αττικής που «έφυγε» πήγε στο νομό Αχαΐας και οι έδρες του από 8 γίνονται 9, ενώ οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου στην Αχαΐα από μηδενικές γίνεται μία.


Η κατανομή των εδρών, κατά τον υπουργό Εσωτερικών, έγινε σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής απογραφής πληθυσμού της χώρας που διεξήχθη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011.