Τα περιστατικά επιθέσεων του Ρουβίκωνα τους τελευταίους μήνες δεν είναι απλώς πολλά, αλλά ακόμη και ο τρόπος προκαλεί ενδιαφέρον… Μετά από δεκάδες περιστατικά που ο ουσιαστικά έπιανε στον ύπνο και έκανε πλάκα στην ΕΛ.ΑΣ., με χτυπήματα σε πρεσβείες, υπουργεία, εταιρείες κ.λπ.η ομάδα έμοιαζε διαβασμένη και… άπιαστη, αφού συνεχώς ακροβατούσαν στα όρια του νόμου χωρίς όμως ποτέ, μέχρι τώρα να τα ξεπερνά.

Αυτή τη φορά όμως – με την περίπτωση των απειλών στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός - φαίνεται πως την… πάτησαν .

Υπενθυμίζεται πως το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα απείλησε μέσω τηλεφώνου ότι θα σπάσει στο ξύλο στελέχη του νοσοκομείου και θα προκαλέσει φθορές στις εγκαταστάσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διώξτε τους αστυνομικούς γιατί αλλιώς θα σας σπάσουμε στο ξύλο και θα σπάσουμε και το νοσοκομείο».

Ο ίδιος νόμιζε ότι η κατηγορία με την οποία θα ερχόταν αντιμέτωπος θα ήταν για απειλή, αδίκημα που απαιτούσε μήνυση, όμως αμέσως μετά οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου έδωσαν στους αστυνομικούς τον αριθμό που είχε καλέσει και τους είχε απειλήσει με τις Αρχές να αναγνωρίζουν το προσωπικό τηλέφωνο του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα.

Η «θεωρία» του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης επιβεβαιώνεται και από τα πρώτα σχόλια του στους αστυνομικούς. «Μα δεν έχω κάνει κανένα αδίκημα. Δεν υπάρχει μήνυση».

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό: «Αιφνιδιάστηκε. Δεν το περίμενε. Είχε πάρει από το δικό του τηλέφωνο. Συνελήφθη γιατί το αδίκημα ήταν αυτόφωρο. Αυτό της διατάραξης ειρήνης πολιτών».

Το μέλος του Ρουβίκωνα τελικά συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Εξάρχεια και οδηγήθηκε αρχικά στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαιτούμενες διαδικασίες σήμανσης και στη συνέχεια στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου, προκειμένου να καταθέσουν οι μάρτυρες, εργαζόμενοι του νοσοκομείου και αστυνομικοί.