Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο οποίος κρατήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια. Η σύλληψή του, με την κατηγορία της απειλής, αφορά επεισόδιο που έγινε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Συγκεκριμένα, μέλη του Ρουβίκωνα είχαν πάει στο νοσοκομείο για να επισκεφθούν νοσηλευόμενο φίλο τους. Εκεί φέρονται να διαπληκτίσθηκαν με αστυνομικό που φρουρούσε αλλοδαπό κρατούμενο. Τα μέλη του Ρουβίκωνα φέρονται να απαίτησαν την απομάκρυνση του αστυνομικού από το νοσοκομείο, απειλώντας ότι θα έκαναν ζημιές.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: 

«Ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το απόγευμα.

Όπως διακριβώθηκε, ο προαναφερόμενος τηλεφώνησε χθες το βράδυ σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος αλλοδαπός συλληφθείς την 17-11-2018 στα Εξάρχεια, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και απαίτησε εκβιαστικά από τους αρμοδίους του νοσοκομείου να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί - φρουροί, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με βιαιοπραγίες.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.»