Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου πραγματοποίησαν τα πρυτανικά συμβούλια του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επικείμενη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων και τα τρία βασικά αιτήματα που έθεσαν οι πρυτάνεις για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Μαρνέλλο τα αιτήματα αφορούσαν την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, τη διασφάλιση της αξίας των διπλωμάτων των φοιτητών και την εναντίωσή τους στην fast track αξιολόγηση των καθηγητών του ΤΕΙ.

Όπως αναφέρει η voria.gr, έξω από το κτήριο του Διοικητηρίου οι συγκεντρωμένοι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά του Κώστα Γαβρόγλου και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περάσουν την καγκελόπορτα του προαύλιου χώρου.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αγγελόπουλο, στον οποίο έθεσαν τα ίδια αιτήματα με τους πρυτάνεις.

Στην συνάντηση με τον Κ. Γαβρόγλου οι πρυτάνεις έθεσαν τα αιτήματά τους σχετικά με την συγχώνευση, την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, τη διασφάλιση της αξίας των διπλωμάτων των φοιτητών και την εναντίωσή τους στην fast track αξιολόγηση των καθηγητών του ΤΕΙ.