Μετά το πέρας της πορείας για το Πολυτεχνείο ομάδες νεαρών, προερχόμενες από την πλατεία Εξαρχείων και τον χώρο του Πολυτεχνείου, εκσφενδόνισαν πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με βόμβες κρότου-λάμψης και χημικά.

Μετά τα μεσάνυχτα πάντως επικρατούσε ηρεμία στην περιοχή του Πολυτεχνείου τα μεσάνυχτα, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα παραμένουν εντός του ιδρύματος.

Νωρίτερα οι επιθέσεις πραγματοποιούνταν κατά κύματα κατά των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίες προσπαθούσαν να κρατήσουν σε απόσταση τις ομάδες των νεαρών, τηρώντας στάση αναμονής.

Τα άτομα αυτά είχαν στήσει οδοφράγματα και πετούσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Επιστρατεύτηκε η «αύρα»της ΕΛ.ΑΣ και πραγματοποιήθηκαν ρίψεις νερού στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν αποπνικτική από την εκτεταμένη χρήση χημικών που έγινε αισθητή μέχρι την Ομόνοια και την οδό 3η Σεπτεμβρίου.

Προσαγωγές και συλλήψεις

Στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε η αστυνομία.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οκτώ προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα μπροστά στο σταθμό του Mετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι προασαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αναρχικών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με βόμβες κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξε για λίγο καταδίωξη κατά την οποία προσήχθησαν τα οκτώ άτομα.