Με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, η εισαγγελέας Εφετών, Ράνια Σταθέα, εισηγείται να συνεχιστεί κανονικά η έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για την Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο γιατρό της εισαγγελέως Ελένης Ράικου.

Το Συμβούλιο Εφετών απασχολεί το ζήτημα με αφορμή ερώτημα που υπέβαλε η αντιπρόεδρος του ΣτΕ που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει η κυρία Ράικου και ο σύζυγος της και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον Μάρτιο του 2019.

Η κ. Ράικου και ο σύζυγός της, Λάζαρος Καρνέσης, προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας σε βάρος της κ.Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη. 

Τους χαρακτηρίζουν ως υπευθύνους για την διαρροή της είδησης περί εμπλοκής του Λάζαρου Καρνέση στην υπόθεση της Novartis και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχναίας. Οι προσφεύγοντες ζητούν για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης συνολική χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους τρεις εισαγγελείς.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία στη στάση της νυν Εισαγγελέως Διαφθορας Ελένης Τουλουπάκης και των επίκουρων εισαγγελέων, ούτε πως ευθύνονται για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν τον σύζυγο της κ. Ράικου.

Η κ. Σταθέα επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως για το καλό της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα για την Novartis πρέπει να συνεχιστεί τάχιστα και να μην «παγώσει» ούτε για μία στιγμή.

Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με βούλευμά του.