Οι ΗΠΑ ήταν και θα παραμείνουν παρούσες στη Βόρεια Ελλάδα, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, κατά τον χαιρετισμό του στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών «Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης» (ΚΕΑΣΜ) για την καινοτομία και τις προοπτικές των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, με αφορμή την παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το ΚΕΑΣΜ σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο κ. Φλέγκερ τόνισε ότι η ευρεία επιχειρηματική αποστολή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ, με 55 κορυφαίες εταιρείες, ήταν μόνο η αρχή. «Το αποτέλεσμα της ΔΕΘ ήταν πολύ σημαντικό, καθώς καταφέραμε να δείξουμε στην αμερικανική κυβέρνηση τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή και το πόσο αισιόδοξοι είμαστε για το μέλλον της Ελλάδας», τόνισε.

Ο ίδιος, μάλιστα, μετέφερε αντιδράσεις στελεχών των κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας, όπως το Facebook, η Google, η IBM και άλλες, που του έλεγαν «Θεέ μου δεν είχα ιδέα ότι τόσα πολλά συμβαίνουν σε αυτήν την περιοχή της χώρας, πρέπει να εμπλακούμε περισσότερο». Σύμφωνα με τον κ. Φλέγκερ ο ενθουσιασμός των αμερικανικών εταιρειών προέκυψε όταν διαπίστωσαν πόσο μεγάλο εύρος καινοτομίας παράγεται στην Ελλάδα, κατά τις επισκέψεις τους στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ, όπου φιλοξενούνταν περίπου 130 ελληνικές startups.

«Έχουμε ιδέες για το πού θέλουμε να πάμε και πώς να ενισχύσουμε την παρουσία των ΗΠΑ στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Η ΔΕΘ μας έδωσε μία σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αδράξουμε, να χτίσουμε το μέλλον των δύο χωρών μαζί και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας, με επίκεντρο την ευημερία της νεολαίας», τόνισε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γεν.Διευθυντής του ΚΕ.ΑΣ.Μ., Γιάννης Παπαγεωργίου στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την διπλωματική αποστολή των Η.Π.Α. για την συνεργασία καθώς και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναπροσέγγισης των νέων πολιτών με τον δημόσιο διάλογο για την λύση των -οικονομικών- προβλημάτων που τους απασχολούν. 

Oμιλητές στην εκδήλωση είναι οι:

Gregory W. Pfleger, Jr.Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη

Chip LaitinenΟικονομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα 

Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Εκτελεστική Επιτροπή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος της FORESIGHT

Μαρία Ράμμου, Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Veltio

Ιωάννης Χουντής, Ιδρυτής και Πρόεδρος του ΚΕ.ΑΣ.Μ.

Δείτε παρακάτω τις σχετικές φωτογραφίες:

Πηγή άρθρου: Voria.gr