Αγωγή κακοδικίας, αίτηση εξαίρεσης και πειθαρχική αναφορά έχουν υποβληθεί από την πλευρά της εισαγγελέως Εφετών, Ελένης Ράικου και του συζύγου της σε βάρος της διαδόχου της στην Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων.

Ο λόγος είναι η ύπαρξη δημοσιευμάτων στον Τύπο σχετικά με την εμπλοκή του συζύγου της κυρίας Ράικου, γιατρού στο επάγγελμα, στην υπόθεση της Novartis ως αποδέκτη εμβάσματος 1.000 ευρώ. Η υποβολή αιτήσεως εξαίρεσης από τον σύζυγο της κυρίας Ράικου ουσιαστικά καθυστερεί την έρευνα της Novartis για λίγο καθώς η περίπτωση αυτή είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς. Η αίτηση αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών.

Παράλληλα, όμως εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κυρίας Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο σύζυγος της κυρίας Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση , θεωρώντας τους τρεις εισαγγελείς υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του, στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η μήνυση επιδόθηκε στους εισαγγελείς, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη δικονομία ενώ αντίθετα δεν τους έχει ακόμη κοινοποιηθεί η αγωγή κακοδικίας με την οποία η κ. Ράικου με το σύζυγό της, τους ζητούν συνολικά ποσό ύψους 300.000 ευρώ.