Μαθητές και φοιτητές εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου εκπαιδευτικών από την Διδασκαλική Ομοσπονδία, την ΟΛΜΕ και συλλόγους αναπληρωτών.

Προειδοποίησαν μάλιστα ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν προσέλθει ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας είχε κατεβάσει ρολά με αφορμή την προγραμματισμένη συγκέντρωση προτρέποντας τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν νωρίτερα στις 11:30 π.μ.

Παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των μαθητών είχε αποχωρήσει από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατόπιν συνεννόησης αντιπροσωπεία μαθητών, φοιτητών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποφάσισαν να μπουν στο υπουργείο προκειμένου να κατατεθούν τα αιτήματα τους.

Τη στιγμή που η πόρτα άνοιξε, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν έφοδο, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια, παραβίασαν τα ρολά του υπουργείου που εκείνη τη στιγμή ήταν κλειστό, λόγω της απόφασης του κ. Γαβρόγλου να αποχωρήσουν πριν από τη λήξη της βάρδιάς τους οι υπάλληλοι.

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος απουσιάζει.

Μαθητές είχαν εισβάλει στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και στις 22 Οκτωβρίου διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθούνται για το Λύκειο αλλά και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπάιδευση.