Στα Τίρανα προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του μεταβαίνει η οικογένεια του 35χρονου ομογενούς Γιάννη Κατσίφας, δέκα ημέρες μετά το επεισόδιο στους Βουλιαράτες που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κηδεία του 35χρονου θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το epiruspost.gr, χρειάστηκε τελικώς η παρέμβαση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της γειτονικής χώρας, για να σταματήσουν οι παλινωδίες των αλβανικών Αρχών γύρω από την επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους οικείους του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο κ. Μέτα ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.

Στην επιστολή του, ο κ. Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ώστε να τελεστεί η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το epiruspost.gr, στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ' το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα, Άρτα Μάρκου, και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας, Ντονίκα Πρέλια.