Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, την Πελοπόννησο, και την Ανατολική Στερεά μόνο τις πρωινές ώρες αναμένονται την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 13 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 26 και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν σταδιακά βόρειοι και βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.