Άρχισε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Ανδρ.Μαρτίνη για την υπόθεση της Hospitalia.

Οι δικηγόροι του Ανδρέα Μαρτίνη έθεσαν ζήτημα παραγραφής του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η δίκη αφορά πόσο ύψους 3,1 εκ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθευτρια στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν".

Οι δικηγόροι του Ανδ.Μαρτίνη προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι έχει παρέλθει 15ετια από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι τη στιγμή που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, οι συνήγοροί τους έθεσαν το ζήτημα της παραγραφής.

Οι συνήγοροί των κατηγορουμενων κατεθεσαν εγγράφως τους ισχυρισμούς τους στο δικαστηριο, το οποίο διέκοψε για τις 29 Νοεμβρίου προκειμένου να τους μελετήσει.

Σε δήλωση του ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Ερρίκος Ντυνάν, αρνήθηκε την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που του αποδίδεται.

"Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Ειμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δικη. Εχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιευματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλανησα, ούτε "εκλεψα".