Έντονα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών σημειώθηκαν λίγο πριν τις 12. 30 στο Σύνταγμα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη πορεία μαθητών. Άγνωστοι πέταξαν με πέτρες  σε αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χημικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από  άτομα που βρισκόταν στην  πορεία των μαθητών.  Λίγο πριν τις 14.00 η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δείχνει να ηρεμεί, με τους κεντρικούς δρόμους να δίνονται σταδιακά στην κυκλοφορία,  ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έχει γίνει και μία προσαγωγή υπόπτου.   

Η πορεία των μαθητών που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έφτασε στο Σύνταγμα και όσο ήταν σε εξέλιξη άγνωστοι άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς. Λίγο αργότερα οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων κορυφώνοντας την ένταση. 

Οι αστυνομικοί απαντούν με κροτίδες κρότου – λάμψης. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο με αίτημα να μην κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο.  

Η πορεία των μαθητών ξεκίνησε από τα Προπύλαια, όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 2000 άτομα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Η ένταση όμως προκλήθηκε άλλαξε τα σχέδια των μαθητών,  καθώς άγνωστοι έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο προκάλεσαν επεισόδιο.

Η ένταση μεταφέρθηκε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικοί έκαναν ευρεία χρήση δακρυγόνων και η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος ήταν αποπνικτική.

Ενδεικτικό της έντασης είναι πως έκλεισαν οι είσοδοι του Κοινοβουλίου. Οι αστυνομικοί δημιούργησαν έναν κλοιό πέριξ της Βουλής και «ώθησαν» τους μαθητές προς την Αμαλίας.    

Οι νεαροί που κάνουν τα επεισόδια ωστόσο «ανασυντάχθηκαν» στους Στύλους του Ολυμπίου Διός όπου έστησαν οδόφραγμα με κάδους και εφοδιάστηκαν με πέτρες και σίδερα από στάσεις λεωφορείων.