Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στην Αθήνα για την «3η “Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες», στην οποία θα συμμετάσχουν Αρχηγοί κρατών, υψηλόβαθμοι αξιω-ματούχοι της Ε.Ε., Υπουργοί, Ακαδημαϊκοί, ισχυροί επιχειρηματίες και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα).

Στο προσκήνιο της συνάντησης θα είναι η εμβάθυνση των σχέσεων και των οικονομικών δεσμών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος μέσω της ενίσχυσης, μεταξύ άλλων, του πολιτικού διαλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού κόσμου. Στις εισαγωγικές τους ομιλίες, οι πολιτικοί ηγέτες αναμένεται να εστιάσουν στη σημασία της θεμελίωσης ζωντανού και συγκροτημένου Ευρω-Αραβικού διαλόγου.

Ως εξέλιξη των συζητήσεων που έλαβαν χώρα το 2016 και το 2017, η ημερήσια διάταξη της φετινής Συνόδου είναι πιο στοχευμένη με επίκαιρα θέματα. Η Πολιτική Γειτονίας Ευρώπης και Αραβικού κόσμου, το μεταναστευτικό ζήτημα, η Κλιματική Αλλαγή και η Ενεργειακή μετάβαση, η Οικοδόμηση Θεσμών και τα Κοινωνικά Κινήματα έχουν περίοπτη θέση στην ατζέντα. Για να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές, πιέστε εδώ.

Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” είναι μία μοναδική γέφυρα επικοινωνίας, που συνδέει δύο ταχέως μεταβαλλόμενους κόσμους και θεμελιώνει τις απαραίτητες πλατφόρμες συνεργασίας για ένα πιο αποδοτικό μέλλον.

Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” διοργανώνεται από την Al-Iktissad Wal-Aamal Group και τη Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Στρατηγικός χορηγός είναι η μεγαλύτερη κατασκευα-στική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, Consolidated Contractors Company (CCC).