Το συμβολικό κλείσιμο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έγινε ώστε να ενεργοποιηθούν οι φορείς της Πολιτείας για την άμεση απομάκρυνση διακινητών και χρηστών από χώρους με τους οποίους γειτνιάζει το Ίδρυμα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Δημήτρης Μπουραντώνης, αναπληρωτής πρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα από τις δηλώσεις του: «Το κλείσιμο είναι συμβολικό γιατί θέλουμε με αυτό τον τρόπο, με την αναστολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας του ιδρύματος να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας έτσι ώστε συντονισμένα να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και τους δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει το ίδρυμα.

Είναι και πρόβλημα ανεπαρκούς αστυνόμευσης αλλά δεν είναι μόνο για τους διακινητές και έμπορους ναρκωτικών αλλά υπάρχουν και οι χρήστες όπου θα πρέπει να υπάρξει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στο ζήτημα. Υπάρχουν ανθρωποι που είναι διάσπαρτοι στους δρόμους πολλοί από αυτούς σε μια κατάσταση ημιθανή και η πολιτεία θα πρέπει να δείξει την προσήκουσα επιμέλεια προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να τύχουν περίθαλψης. Δεν είναι ζήτημα μόνο που μπορούν να το λύσουν οι αστυνομικές ενέργειες, είναι σύνθετο το ζήτημα.»

Σε ερώτηση για το αν θα κλείσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λέγοντας: «Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση αυτό σημαίνει ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα επανεξετάσει την κατάσταση και είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να προστατευτούν οι φοιτητές μας, το διοικητικό και το διδακτικό προσωπικό. Τα ενδεχόμενα είναι ακόμα και το κλείσιμο του πανεπιστημίου εφόσον θεωρήσουμε ότι τίθεται σε ακόμα σοβαρότερο κίνδυνο η ασφάλεια των εργαζομένων και των φοιτητών.»