Την αντίδρασή τους στις αλλαγές που προωθούνται για το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εκφράζουν μαθητές, που πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, πριν από λίγο, οι μαθητές κατάφεραν και μπήκαν στον χώρο του υπουργείου.

Μαθητές και φοιτητές μπήκαν στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας φωνάζοντας συνθήματα κατά του νόμου Γαβρόγλου. Στην συνέχεια οι μαθητές έσπασαν τον κλοιό και μπήκαν μέσα στο υπουργείο Παιδείας και δεν έμειναν εκεί. Μπήκαν μέσα στο γραφείο του υπουργού και αυτή την ώρα μιλούν μαζί του.

 

Με κεντρικό σύνθημα το "Τσίπρα-Γαβρογλου ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά" και κρατώντας πανό, οι φοιτητές και οι μαθητές λίγο μετά τισ 13:00 κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας στην είσοδο του υπουργείου και να μπουν αρχικά στον περιβάλλοντα χώρο και στη συνέχεια κατάφεραν να μπουν και στο κτίριο.

Συμπληρώνουν πως εντατικοποιούνται οι ώρες διδασκαλίας ενώ αντιτίθενται στο πρόγραμμα της μαθητείας, ενώ οι φοιτητές, από την πλευρά τους, εκφράζουν την αντίθεση τους στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία και προειδοποιούν: "Κάτω τα χέρια από το άσυλο".

«Διαλύετε τις ζωές μας» ούρλιαξαν φοιτητές στο πρόσωπο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, αφού κατάφεραν να μπουν στο γραφείο του. «Μας κοροϊδεύετε, μας κάνετε τον ανήξερο, θέλετε να απομαζικοποιηθούν τα πανεπιστήμια» λένε στον Κώστα Γαβρόγλου φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Οι «εισέβαλαν» μαθητές και φοιτητές που πραγματοποιούσαν νωρίτερα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας κατάφεραν να εισβάλλουν στο κετρικό κτήριο. «Τυπικό κριτήριο

«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φώναξαν εν χορώ το σύνθημα: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».