Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο εφοπλιστής Ρέστης και άλλοι 10 για τα δάνεια της FBB σε ναυτιλιακές εταιρείες. Η υπόθεση αφορά δάνεια που χορήγησε η τράπεζα FBB συμφερόντων του εφοπλιστή σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011 . Το δικαστηριο ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελικη πρόταση προχώρησε στην αθώωση του εφοπλιστή και των συγκατηγορουμένων του που κατηγορούνταν κατα περιπτωση για απιστία και ηθική αυτουργία στο εν λόγω αδίκημα αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι κατηγορίες αφορούσαν δάνεια ύψους περίπου 61 εκ. δολαρίων που σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011.

Το δικαστήριο εκρινε ότι για τα επίμαχα δάνεια δόθηκαν επαρκείς εμπράγματες εξασφαλίσεις και ουδείς ευθύνεται αν στη συνέχεια λόγω και της οικονομικής κρισης, το μεγεθος της οποίας δεν μπορούσε να προβλεφθεί, η αξία τους μειώθηκε. Επιπλέον, κατά τους δικαστές, δεν απεδείχθη κατά την ακροαματική διαδικασία το έτερο σκέλος της κατηγορίας ότι δηλαδή η χορήγησή τους επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

Την αθώωση των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων εκτός του κ.Ρέστη ήταν οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών και τα τραπεζικά στελέχη που ενεπλέκησαν στην έγκριση και χορήγηση των δανείων, είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Γκύζης.