Υποστελεχωμένο και χωρίς οχήματα το ΑΤ Ομονοίας φυλά την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», γραφεία κομμάτων, υπουργεία, σταθμούς ΜΕΤΡΟ, εταιρία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.  

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο χρόνος ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων στην επίθεση που δέχονταν αστυνομικοί ήταν… 17 λεπτά μετά την εκδήλωσή της. Αυτός ήταν ο χρόνος που χρειάστηκε η πρώτη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να φθάσει στο σημείο της επίθεσης και τρία λεπτά αργότερα τα περιπολικά της Αμεσης Δράσης.

Η καθυστέρηση ανταπόκρισης επιβεβαιώνεται από το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας καταστήματος στη συμβολή της 3ης Σεπτεμβρίου με την οδό Βερανζέρου.

Ο χρόνος της επίθεσης καταγράφεται στις 20:23, ωστόσο το ρολόι της κάμερας πήγαινε πέντε λεπτά πίσω, με την πραγματική ώρα να είναι στις 20:28, ενώ η Ελληνική Αστυνομία έδινε ως χρόνος εκδήλωσης του περιστατικού τις 20:45. Εκείνη ήταν η ώρα διαβίβασης της πρώτης αστυνομικής δύναμης που έφθασε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.  

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μπορεί η οργανική δύναμη να είναι 293 αστυνομικοί, ωστόσο η πραγματική είναι μόνο 186 άτομα και οι αποσπασμένοι 47.

Με πρόχειρους υπολογισμούς η παρούσα δύναμη είναι 139 άτομα, αλλά απομένουν 105. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές που έχουν εικόνα της αποδυνάμωσης του τμήματος, από αυτούς αφαιρούνται οι εξής:    

-16 άτομα υπηρετούν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου  

-3 αστυνομικοί στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα  

-5 άτομα σε ανατροφή τέκνου  

-2 άτομα σε υπηρεσία γραφείου  

-3 πολιτικοί υπάλληλοι  

-4 στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ  

-3 σε υπουργείο (δύο σκοπιές το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και μία το υπουργείο Υγείας)  

-2 στη Δημοκρατική Αριστερά και στην Ένωση Κεντρώων

-πεζή περιπολία στο Σύνταγμα και στο Εφετείο.      

Ταυτόχρονα το ίδιο Α.Τ. «βγάζει» στο δρόμο τρία περιπολικά την ημέρα με ειδικές εντολές για επιτήρηση στόχων, ωστόσο από τη Δευτέρα έχουν ζητηθεί, βάσει ανώτατων εντολών, περιπολικά σε όλα τα ωράρια, δηλαδή εν τω συνόλω έξι.  

Σταθερό περιπολικό βρίσκεται στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και ένα ακόμα σταθερό έξω από εταιρεία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Καλλιθέα, που είχε δεχθεί στο πρόσφατο παρελθόν επίθεση αντιεξουσιαστών.