Αναβρασμός επικρατεί στην ΕΛΑΣ μετά την επίθεση μεγάλου βεληνεκούς που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ΑΤ Ομόνοιας. Ομάδα πάνω από 30 αντιεξουσιαστών πέταξε μολότοφ στην είσοδο του Τμήματος προκαλώντας εκτεταμένες ζημίες σε οχήματα και κοντινά καταστήματα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί. Για δολοφονική επίθεση μιλούν εκπρόσωποι της αστυνομίας.

Ο δικηγόρος Βασίλης Μουλέζας που βρέθηκε στο σημείο της επίθεση κάνει λόγο για μια επίθεση που κράτησε 3 με 4 λεπτά. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μουλέζας ανέφερε: «Όταν έστρεψα το βλέμμα μου προς το ΑΤ Ομονοίας είδα νεαρά άτομα με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που ήρθαν από την Γ Σεπτεμβρίου. Στην αρχή έκανα βήματα πίσω γιατί φοβήθηκα. Στη συνέχεια τους είδα να πετούν μπουκάλια και να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικείμενα αυτοκίνητα έξω από το ΑΤ».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν γιατί ήταν σαστισμένοι ενώ οι δράστες έφυγαν πάλι προς την Γ' Σεπτεμβρίου.

Οι αστυνομικοί είναι εξοργισμένοι για την επίθεση, την οποία χαρακτηρίζουν «δολοφονική». Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών δήλωσε πως «η ηγεσία και η Πολιτεία δεν έχει διάθεση να συλλάβει τους αντιεξουσιαστές».

Η Ένωση Αστυνομικών καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί στο σημείο της επίθεσης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, είπε ότι η Αστυνομία θα πρέπει να συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη να τιμωρεί.

Με φόντο την καταδρομική επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας, ο κ. Ντούμας τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία είναι αυτή που «κάνει κουμάντο» στην ΕΛΑΣ.

Ζήτησε να αναπτυχθεί ένα δίκτυο αστυνόμευσης στις περιοχές που έχουν μεγάλα προβλήματα και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας.