Ο αγώνας αναδεικνύεται σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού μετά τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και αποτελεί τον μοναδικό αγώνα που είναι αφιερωμένος στις αλησμόνητες πατρίδες.Η διοργάνωση έγινε για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, με την υποστήριξη του Πανιωνίου ΓΣΣ και της Νεότητας του Ερυθρού Σταυρού, τον Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων του Άλσους Νέας Σμύρνης και υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του αθλητικού σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και έτρεξαν πάνω από 7.000 δρομείς.

Όμως, τα βλέμματα τράβηξε ένα μικρό κορίτσι με κινητικά προβλήματα και συγκλόνισε όσους την είδαν. Το κοριτσάκι τερμάτισε δείχνοντας την τεράστια ψυχική του δύναμη και όλοι την χειροκρότησαν.

 

Ένα μικρό κορίτσι συγκλόνισε τον παρουσιαστή του αγώνα Δημήτρη Μάρκο, ο οποίος ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram:

Το «ποτάμι» των δρομέων που «πλημμύρισε» τους δρόμους της πόλης μπορείτε να το δείτε ακόμη καλύτερα στις φωτογραφίες που ανέβασε η «ψυχή» του αγώνα, ο πρόεδρος του αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Νέας Σμύρνης κ Βαγγέλης Χατζατουριάν: