H «Kοινωνική ανυπακοή/Αντιστάσεις» ανέλαβε την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας, με ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Επιτεθήκαμε συντονισμένα και αιφνιδιαστικά στο κεντρικό ΑΤ της Πάτρας στην Ερμού» αναφέρεται στην ανάρτηση, και προστίθεται πως «όλοι αποχωρήσαμε ασφαλείς, αποδεικνύοντας πως η πρακτική της επίθεσης με την κατάλληλη επιχειρησιακή ετοιμότητα και οργάνωση δεν είναι τελειωμένη υπόθεση». Μάλιστα, εκφράζουν τη λύπη τους που σώθηκε ο αστυνομικός...

«Θα σε κάψουμε»

Ομάδα περίπου 12 κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις 2:30 με βόμβες μολότοφ και εμπρηστικό μηχανισμό κατά του αστυνομικού τμήματος, από το πίσω μέρος του φυλακίου, επιχειρώντας να αιφνιδιάσουν τον φρουρό.

Ωστόσο εκείνος τους αντιλήφθηκε και αντέδρασε άμεσα ενημερώνοντας τους συναδέλφους του να κλείσουν τις πόρτες του Τμήματος.

«Κλείστε τις πόρτες, μας καίνε», φέρεται να φώναξε.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ αλλά και εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκι, ενώ κάποιοι φώναζαν στον σκοπό «θα σε κάψουμε μπάτσο».

Από τις μολότοφ και τον εμπρηστικό μηχανισμό προκλήθηκαν ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το ΑΤ, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς.

Αμέσως μετά την επίθεση οι αστυνομικοί της ασφάλειας και ο σκοπός βγήκαν με πυροσβεστήρες και έσβησαν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει.