Συγκλονίζει για μια ακόμα φορά ο Ανδρέας Δημητρίου, ο πυροσβέστης που έχασε την σύζυγό του Μαργαρίτα και το μόλις 6 μηνών μωρό τους, στις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής, την ώρα που ο ίδιος έσπευδε να συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο Ανδρέας Δημητρίου, βρέθηκε προσκεκλημένος σε εκπομπή του Αlpha, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό αλλά και δίνοντας ένα πραγματικό μάθημα ζωής μέσα από την στάση του.

Αίσθηση μάλιστα δημιούργησαν οι αποκαλύψεις για τις τραγικές στιγμές της διακομιδής της άτυχης Μαργαρίτας στο νοσοκομείο, όπου και λίγο πριν διασωληνωθεί, υπαγόρευσε στους διασώστες της μια επιστολή στην οποία και αποχαιρέτησε τον σύζυγο και τους γονείς της, χωρίς παρόλα αυτά να κάνει καμία αναφορά στο μωρό της, ίσως γιατί όπως αναφέρει ο Ανδρέας, είχε ήδη διαισθανθεί ότι είχε χάσει τη μάχη με τη ζωή.

Ο ηρωικός πυροσβέστης, παραδέχεται πως κάθε μέρα ψάχνει το «αν», νιώθοντας πως σε μια στιγμή έχασε τα πάντα. Σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να αντλεί δύναμη από την σκέψη πως πρέπει να φανεί δυνατός προς τιμήν των νεκρών. 

 Διαβάστε επίσης:

Η εξομολόγησή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Αυστραλίας