Σε νέα τροχιά μπαίνει η εισαγγελική έρευνα για υποθέσεις παράνομων αποφυλακίσεων η οποία διατάχθηκε με αφορμή την περιπτώση του Αριστείδη Φλώρου. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές πλέον διερευνόνται και τα αδικήματα της της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στις υποθέσεις παράνομων αποφυλακίσεων υπό όρους με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές η Εισαγγελία Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεση του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε με πλαστά πιστοποιητικά, εντόπισε κύκλωμα που δρούσε και μέσα στις φυλακές χορηγώντας ιατρικές βεβαιώσεις και σε άλλους κρατούμενους ,με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται η υπόθεση κρατούμενου, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα, ο οποίος κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους πριν από λίγους μήνες επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας πιστοποιητικά ιατρικά που ελέγχονται ως πλαστά. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι ελεύθερος καθώς παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βούλευματος , όπως έγινε στηνπερίπτωση του Αριστείδη Φλώρου ο οποίος επέστρεψε στις φυλακές.

Λόγω αυτού και και προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους αποφυλακίσεις , η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε τροπολογιά -αλλαγή του άρθρου 110α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , που προβλέπει την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος με βάση το οποίο ένας κρατούμενος αποφυλακίζεται όταν υπάρχουν ενδείξεις περί πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων .Ετσι μπήκε στην τροπολογία για την περίπτωση αυτή αλλαγή σύμφωνα με την οποπια «ενισχύεται ο ρόλος του δικαστή, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα κατάχρησης με επίκληση της αναπηρικής ιδιότητας για την αποφυλάκιση. Αφενός καθίσταται δυνατό να διατάσσεται πραγματογνωμοσύνη, ακόμα και αν υπάρχει πιστοποίηση ΚΕΠΑ, αφετέρου γίνεται δυνατή η ανατροπή, οποτεδήποτε, αποφάσεων που έχουν κάνει δεκτές αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αν αυτές στηρίχθηκαν σε ψευδή ή πλαστά στοιχεία»

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου η έρευνα βρισκεται στην τελική της ευθεία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί και άλλο πλαστό πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του.