Αναβολή έλαβε για τις 13 Δεκεμβρίου 2018 η η δίκη ενώπιον του Θ´ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε πάγκους αλλοδαπών τον Σεπτέμβρη του 2012 σε πανηγύρι στη Ραφήνα. Οι δύο βουλευτές έχουν παραπεμφθεί σε δίκη γιατις κατηγορίες της αντιποίησης αρχής από κοινού, απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από περισσότερους και εκτέλεσης βιαιοπραγιών στο πλαίσιο διατάραξης κοινής ειρήνης.

Η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να κλητευθούν οι τρεις άνδρες, ανάμεσά τους και οι δύο πολιτικώς ενάγοντες,θύματα της επίθεσης, ενώ επέβαλε στον καθέναν τους πρόστιμο λιπομαρτυρίας ύψους 60 ευρώ.

Παράλληλα το δικαστήριο έκανε δεκτή ένσταση της υπεράσπισης για τον τρίτο κατηγορούμενο Παρ. Φωκιανό, κηρύσσοντας απαράδεκτη την ποινική δίωξη για τις δύο τελευταίες πράξεις που αρχικά του αποδόθηκαν, λόγω εκκρεμοδικίας.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε αστυνομικός ο οποίος εκείνη την ημέρα είχε υπηρεσία και βρέθηκε στο περιστατικό μαζί με συνάδελφο του. Ο μάρτυρας μάλιστα με όσα υποστήριξε προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Δικαστηρίου καθως υποστήριξε πως, «δια μαγείας», αναποδογύρισαν οι πάγκοι και έγινε το περαστικό. «Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν τους, μονο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε... δεν καταλάβαμε τί εγινε» ανέφερε, προκαλώντας τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του προέδρου του Δικαστηρίου ο οποίος του υπενθύμισε πως η δουλειά του είναι να ξέρει πως συνέβη.