Νέα στοιχεία προσκόμισε σήμερα στις εισαγγελικές αρχές και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την τραγωδία στο Μάτι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος επικοινωνίας και στρατηγικής του κόμματος, Διαμαντής Καραναστάσης.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου όπως αναφέρεται στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκόπησεις του κ. Κωστή Σαββιδάκη από το λιμάνι της Ραφήνας , το βράδυ της τραγωδίας από τις οποιες προκύπτει, οπως σημειωνεται στην αναφορά,ότι ήδη από τις 23.5 το βράδυ, είχαν εναποτεθούν στο Λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δυο σωροί, που παρέμεναν εκεί επι δίωρο τουλάχιστον.

Επιπλέον, έδωσε στις εισαγγελικές αρχές μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους, συλλεγεντα δημοσιεύματα της περιόδου, αναρτήσεις του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών , από τις οποιες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή και συλλεγείσες δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών , της Περιφερειάρχη Αττικης, από τις οποιες προκύπτουν εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεση ευθυνών.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξερχόμενη από το κτίριο 16 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων δήλωσε « Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν , όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη».