Αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες προκαλεί η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στο Κορωπί και στα Μέγαρα.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε ότι η περιοχή θα επιβαρυνθεί περαιτέρω περιβαλλοντικά.

Τόνισε ότι κάθε Δήμος θα πρέπει να διαχειρίζεται τα απορρίμματα του και ότι δεν είναι δυνατόν ο δήμος Μεγαρέων να διαχειριστεί το 33% των
απορριμμάτων της Αττικής. «Το πιο δίκαιο είναι ο κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα απορρίμματά του γιατί εμείς εδώ στην περιοχή μας να διαχειριστούμε με αυτό το ΧΥΤΥ να διαχειριστούμε το 33% της Αττικής όταν ο δήμος μας αντιπροσωπεύει το 0,2%» αναρωτήθηκε.

Προανήγγειλε «πόλεμο», λέγοντας ότι η περιοχή είναι επιβαρυμένη και πως εντός της ημέρας θα συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής.

«Δυστυχώς θα δείτε εικόνες Κερατέας. Δεν μπορεί να συνεχίσει να είμαστε η αποθήκη της Αττικής, δεν μπορεί να δεχόμαστε όλα εδώ πρέπει αυτή την επιβάρυνση να τη μοιράσουν και αλλού» κατέληξε.