Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε στη Θέμις Σκορδέλη, πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής και σε δύο ακόμα πρόσωπα για το μαχαίρωμα Αφγανού υπηκόου το Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα από τάγμα εφόδου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχη σε δεύτερο βαθμό την Θ. Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ για φυσική αυτουργία καταδικάστηκαν οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες μέσω των δικηγόρων τους ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους αναφέροντας πως «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη. Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα».

Ο πολιτικώς ενάγων αναφέρθηκε στο βράδυ εκείνο που βρέθηκε χτυπημένος με μαχαίρι στο πεζοδρόμιο. Όπως κατάθεσε, ήταν με δύο φίλους τους στο δρόμο όταν ξαφνικά πλησίασαν 15 ατομα, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο άντρες. «Η γυναίκα αφού μας είπε να φύγουμε, είπε στους δύο άντρες που ήταν μπροστά να μας χτυπήσουν. Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι. Οι άλλοι μπηκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Αργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε καποιος μαζί με εμένα. Μετά 3–4 άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα» κατέθεσε το θύμα προσθέτοντας πως το μαχαίρι χτυπησε πάρα πολύ κοντά στην καρδιά.

Πρωτοδικως η Θ.Σκορδέλη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε και στους άλλους δύο κατηγορουμένους, ενώ σε κανέναν από τους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.