Για παρερμηνεία του εγγράφου της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας κάνει λόγο τώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος.
Η πρώτη παραγγελία της κυρίας Δημητρίου με το οποίο ουσιαστικά του ζητούσε να περιμένει το πορισμα των πειθαρχικών ερευνών, συνεπώς να «παγώσει» την κλήτευση υπόπτων για την τραγωδία στο Μάτι, ερμηνεύτηκε από το σύνολο του Τύπου ως «μπλοκάρισμα» της έρευνας. Ωστόσο, ξαφνικά το κλίμα άλλαξε μετά το νέο διευκρινιστικό έγγραφο που έστειλε χθές η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το οποίο ουσιαστικά μίλησε για παρεξήγηση και ζητήσε να συνειχιστεί η έρευνα.
Σήμερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών εξέδοσε ανακοίνωση στο ίδιο μήκος κύματος.


Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του κ. Ζαγοραίου, με την οποία απαντά σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «παρεμβάσεις» στο έργο των εισαγγελικών αρχών αναφορικά με την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά σε Μάτι και Νέο Βουτζά διευκρινίζει πως: «Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Από την πρώτη στιγμή η κ. Εισαγγελέας στάθηκε, όπως πάντα κατά τη διαρκεια της θητείας της αρωγός σε οποιδήποτε ζητημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της εισαγγελέως του ΑΠ καθόσον είχε εκφράσει απο την πρώτη στιγμή τη βουλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχυτερο δυνατό και απο τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κα εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς».