Το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων πρόκειται να διαβούν το προσεχές διάστημα με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, περίπου εξήντα πρόσωπα, τραπεζικά στελέχη και πρώην εκπρόσωποι κομμάτων. Τα πρόσωπα αυτά καλούνται ως «ύποπτοι» τέλεσης αξιόποινων πράξεων για το ζήτημα των επισφαλών δανειοδοτήσεων των κομμάτων μέχρι το 2012. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, το 2017, να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία.

Προηγήθηκε η αρχειοθέτηση της ύστερα από τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η ολοκλήρωση της έρευνας οδηγεί στη κλήτευση σε ανωμοτί εξηγήσεις από την Εθνική και την Αγροτική Τράπεζα 50 στελέχη (13 από την πρώτη και 37 από την δεύτερη). Οι κλήσεις σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παραδόθηκαν ήδη.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, περίπου δέκα πρόσωπα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ) που ήταν υπεύθυνοι για τα οικονομιά των κομμάτων αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο. Τα μεν τραπεζικά στελέχη θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και τα πολιτικά στελέχη για ηθική αυτουργία σε αυτή.