Στα Παραπολιτικά 90,1 μίλησε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δημοσθένης Πάκος, με αφορμή τα όσα έγιναν στην ΔΕΘ το προηγούμενο Σαββτοκύριακο.

Αναφερόμενος στη μήνυση δημοσιογράφου προς αστυνομικό των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη: «Δεν αμφισβητώ αυτά που λεει ο άνθρωπος από τη στιγμή που έκανε μήνυση θα πάει στη Δικαιοσύνη να βρει το δίκιο του αλλά όταν έκανε τη μήνυση αρχικά ανέπλεξε και το όνομα του διοικητή των ΜΑΤ της Αθήνας, πως το βρήκε αυτό το όνομα και το ενέπλεξε δεν γνωρίζω. Στη συνέχεια άλλαξε τη μήνυσή του και είπε ότι 'έκανα λάθος ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν εκεί, ήταν στο κέντρο επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης'. Οι Αστυνομικοί των ΜΑΤ της Αθήνας κατά 80% προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, το να έχει βρεθεί κάποιος να πει αυτό το πράγμα -αν έχει βρεθεί και το έχει κάνει και έχει πιάσει τον κύριο αυτόν από το λαιμό- να βρεθεί να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, στην πειθαρχική διαδικασία και από εκεί πέρα υπάρχουν συγκεκριμένες ποινές και συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο τιμωρείται, όχι με πίσσα και πούπουλα. Δεν θα μας πουν ότι ξαφνικά γίναμε και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Έχω μιλήσει με όλους δεν μου έχει πει ουδείς ότι αυτό το περιστατικό έχει γίνει.»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν τα ΜΑΤ: «Αν δεν υπάρχουν ΜΑΤ, θα κανιβαλίζει ο ένας τον άλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών έλεγε θα καταργήσει τα ΜΑΤ, δεν τα κατήργησε πάει παντού με τα ΜΑΤ. Προφανώς πρέπει να υπάρχουν ΜΑΤ στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Τα δακρυγόνα δεν τα έχουμε αγοράσει, μας τα χορήγησε η Πολιτεία σαν υλικά προς χρήση και παγκοσμίως το μέσο το οποίο προκρίνεται για να μην έρχονται σε σωματική επαφή με τους διαδηλωτές οι αστυνομικοί. Δεν μπορεί να είναι 'κερατάς και δαρμένος' μόνιμα ο αστυνομικός των ΜΑΤ ανάλογα με την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός και ανάλογα με το τι πιστεύει ο καθένας.»