Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου βρήκε πολλούς στο δρόμο ν επιστρέφουν από τις διακοπές τους. Ωστόσο η ταλαιπωρία δεν έλειψε... Τροχαία, αλλά και ουρές σε ξηρά και θάλασσα δημιούργησαν αρκετά προβλήματα.

Η αυριανή απεργία της ΠΝΟ έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στα λιμάνια και στον Πειραιά επικρατεί το αδιαχώρητο αφού οι περισσότεροι φρόντισαν να αλλάξουν τα εισητηρια τους και να επιστρέψουν σήμερα.

Την ίδια ώρα, όσοι επιστρέφουν με τα ΙΧ από την εθνική οδό Λαμίας-Αθήνας έπεσαν σε μποτιλιάρισμα εξαιτίας ανατροπής νταλίκας στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας.

Ουρές χιλιομέτρων

Σε παρακαμπτηρίους οδούς της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας υποχρεώνονται οι οδηγοί που κατευθύνονται αυτή την ώρα προς την πρωτεύουσα.

Το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο 110ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Στο τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη και νταλίκα που έχει ανατραπεί κλείνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, με συνέπεια να είναι αδύνατη η διέλευση των αυτοκινήτων.

Περίπου τα 4 χιλιόμετρα φθάνουν οι ουρές στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Η κίνηση, και πριν το ατύχημα, ήταν αυξημένη λόγω του ότι επιστρέφουν στην πρωτεύουσα οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου.

Στο σημείο βρίσκονται Τροχαία και συνεργεία της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την Ε.Ο. και καταβάλλουν προσπάθεια για την απομάκρυνση του οχήματος.

Ήδη η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον κόμβο του Μαρτίνου και οδηγεί τα αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς Αθήνα από παρακαμπτηρίους μέχρι την περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας.

 

 Το αδιαχώρητο στα λιμάνια-Δεν υπάρχουν εισιτήρια

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στα λιμάνια λόγω της αυριανής απεργίας της ΠΝΟ.

Κάτι που δημιουργθεί εμπόδια και στην επιστροφή των χιλιάδων εκδρομέων σήμερα, αφού δεν υπάρχουν εισιτήρια στα πλοία και οι εταιρίες και τα πρακτορεία παραπέμπουν άπαντες πλέον για την Τρίτη και μετά!

Τη Δευτέρα και για 24 ώρες θα νεκρώσουν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας. H ΠΝΟ έχει εξαγγείλει απεργία μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την Ένωση των Ακτοπλόων για το θέμα της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα στην ακτοπλοΐα. Μάλιστα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προειδοποιεί για την προοπτική κλιμάκωσης της κινητοποίησης.

Στο λιμάνι του Πειραιά, το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε το αδιαχώρητο.