Στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς περνάει η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της αποφυλάκισης του Αρ.Φλώρου.

Με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η εισαγγελική έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου μεταφέρεται στην Εισαγγελία κατα της Διαφθοράς. Κι αυτό προκειμένου να εποπτεύεται απο κοντά η έρευνα απο την ανωτερη εισαγγελέα.

Πλέον, η κυρία Τουλουπάκη θα διερευνήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή», «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρων.

Σκεπτικό βουλεύματος


Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, με το οποίο αποφασίστηκε η ανατροπή του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, προδιαγράφει κατά προσέγγιση και την πορεία της δικαστικής έρευνας.

Το δικαστικό συμβούλιο, υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό». Ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλε και δεύτερη πρόταση, συμπληρωματική, όταν ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπο διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος είχε διατάξει την πρώτη έρευνα σε βάρος του Φλώρου και εκείνος τα διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών.

Ο κ.Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το Συμβούλιο αναφέρει πως τα «έγγραφα αυτά ενισχύουνν την προκαταρκτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ.Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περι πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας». Το υπ΄αριθμόν 65/18 βούλευμα , εκδόθηκε τελικά πριν τα μεσάνυχτα και η προσαγωγή του Αρη Φλώρου μετατράπησε σε σύλληψη απο την αστυνομία.

Σήμερα το πρωί ο Αρ.Φλώρος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες που προβλέπονται και σχετίζονται με την επιστροφή του στις φυλακές Χαλκίδας.