Ταχύτατα αντανακλαστικά επιδεικνύουν οι δικαστικές αρχές στο ζήτημα της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από νωρίς το βράδυ μέχρι και αυτές τις στιγμές συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών για να αποφανθεί επι της έφεσης που ασκήθηκε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης από τον εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας.

Κι αυτό ενώ πριν από λίγη ώρα συνελήφθη ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από μερικές ημέρες για λόγους υγείας (αναπηρία άνω του 67%). Η αιτία της σύλληψης παραμένει άγνωστη μέχρι αυτή την ώρα.

Αργότερα απόψε αναμένεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να εκδοθεί το σχετικό βούλευμα το οποίο (σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αιτηση έφεσης) θα παράγει έννομο αποτέλεσμα και θα οδηγήσει στη σύλληψή του Αρ. Φλώρου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λ. Σοφουλάκης την άσκησε και λίγο μετά συνεκλήθη το συμβούλιο για να αποφανθεί.

Μάλιστα, ήδη ο εισαγγελέας Εφετών φέρεται να έχει προτείνει προς το Συμβούλιο να γίνει δεκτή η έφεση και να εξαφανιστεί το βούλευμα αποφυλάκισης.