Στη Βουλή το θέμα των παιδικών σταθμών από τη ΝΔ με την τομεάρχη Νίκη Κεραμέως να καταθέτει σχετική ερώτηση. Οπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 35.000 παιδιά, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με το 2017 παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου έριξε την ευθύνη στους δήμους.

Η κ. Κεραμέως κατέθεσε στους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας ερώτηση στη Βουλή, καλώντας τους να απαντήσουν με στοιχεία για το πόσα παιδιά μένουν εκτός, πότε σκοπεύει να φτιάξει τους 2.000 νέους παιδικούς σταθμούς που υπόσχεται η κυβέρνηση, και πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Ολόκληρη η ερώτηση της κυρίας Κεραμέως έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρη Καρέλα, φέτος, περίπου 35.000 παιδιά δεν έχουν θέση σε παιδικούς σταθμούς. Για άλλη μια χρονιά, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες συλλήβδην της kυβέρνησης ότι κανένα παιδί δε θα μείνει χωρίς θέση σε παιδικό σταθμό, όχι μόνο παραμένουν παιδιά εκτός σταθμών, αλλά ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι.

Κατόπιν των ανωτέρω, και ενώ πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, ερωτάσθε:

1. Πόσα παιδιά θα βρεθούν φέτος εκτός παιδικών σταθμών;
2. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο πλήττει ευθέως ιδιαιτέρως τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα;
3. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η βούληση της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 5.000 παιδικοί σταθμοί από τους 3.000 που υπάρχουν σήμερα. Πώς σκοπεύετε να υλοποιήσετε την εν λόγω δέσμευση και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος;
4. Πότε θα εκκινήσει η διαδικασία αναδιανομής των μη χρησιμοποιημένων vouchers;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας».