Κραυγή αγωνίας από το Άσυλο Ανιάτων που κάνει λόγο για «απάνθρωπη φορολογία», αφού καλείται να καταβάλλει ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 962.941 ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ασύλου έχει ήδη προσβάλλει την περυσινή Πράξη για τον ΕΝΦΙΑ στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια και αναμένει την οριστική απόφαση. Αναλόγως θα κινηθεί και σε ότι αφορά τον φετινό ΕΝΦΙΑ καθώς όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «κατατείνει στον οικονομικό μας αφανισμό μετά από 125 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς».

Καταγγέλλεται δε ότι, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία πώλησης ακινήτων προς εξόφληση του ΕΝΦΙΑ, η αρμόδια ΔΟΥ δεν παρέχει στο Άσυλο Ανιάτων την απαραίτητα φορολογική ενημερότητα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πωλήσεις.

Το 2017 το Άσυλο Ανιάτων κλήθηκε να καταβάλλει φόρους που αντιστοιχούσαν στο 130% επί των εισπραχθέντων ενοικίων του.

«Έως σήμερα έχουμε κληθεί να πληρώσουμε περισσότερα από 4.730.682 ευρώ μόνο στον ΕΝΦΙΑ, ποσό που αντιστοιχεί στις ανάγκες πέντε ετών σε τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό για τους 180 κατάκοιτους περιθαλπομένους μας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσαμε να φροντίσουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας με βαρύτατες παθήσεις, για τους οποίους το νοσηλευτήριο του Ι.Π.Χ.Π αποτελεί την μοναδική τους αξιοπρεπή επιλογή, και σήμερα περιμένουν σε τεράστιες λίστες αναμονής!
Ζητάμε επιτέλους να δημιουργηθεί μια κατάλληλη συνθήκη προκειμένου να συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον χρονίως πάσχοντα συνάνθρωπό μας», καταλήγει η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του Ασύλου Ανιάτων.