Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος απο τους πηρόπληκτους των περιοχών Ραφήνας - Μαραθώνα όπου στις 23 ιουλίου επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά που άφησε πίσω της 96 νεκρούς.  Αιτήματα των συγκεντρωμένων ήταν η αποζημίωση των πυροπλήκτων εξ ολοκλήρου και χωρίς όρους και προυποθέσεις καθώς επίσης και η πραγματοποίηση άμεσων αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών έργων απευθυνόμενοι προφανώς προς την περιφέρεια Αττικής. Οι πυρόπληκτοι διαδήλωσαν ειρηνικά.

Στη διαδήλωση παραβρέθηκε και η πρώην γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία διατηρεί εξοχικό στο Μάτι και την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς κατάφερε να επιβιώσει αφού εγκατέλειψε νωρίς το σπίτι της. Όταν της ζητήθηκε να κάνει κάποια δήλωση η ίδια είπε πως «σήμερα πρέπει να μιλήσει ο κόσμος και οχι εγώ».

Σημειώνται οτι την ίδια στιγμή ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να πραγματοποιήσει καταδρομική επιχείρηση  στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, στην οδό Σέκερη στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία προχώρησε σε 6 προσαγωγές.

Η παρουσία τους έγινε αντιληπτή και η ομάδα των αντιεξουσιαστών, μόλις κατάλαβαν ότι πλησίαζε η αστυνομία, μάζεψαν το πανό και έφυγαν.

Δείτε τις φωτογραφίες