Εργασίες επισκευών και συντήρησης σε 27 σχολικά κτήρια της πόλης υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά, με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του επεσήμανε πως είτε ο Δήμος με τις δικές του δυνάμεις είτε μέσω της Περιφέρειας, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τα σχολεία και τους μαθητές της πόλης. Επιπλέον χαρακτήρισε τις εργασίες που υλοποιεί ο Δήμος στα σχολεία της πόλης αναγκαίες, προκειμένου να φοιτούν οι μαθητές σε ασφαλή και καλαίσθητα σχολικά κτήρια. Ο κ. Μώραλης τόνισε πως σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, προβλέφθηκε ένα σημαντικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του Δήμου Πειραιά, το οποίο αγγίζει το 1.000.000 ευρώ, για να αξιοποιηθεί σε έργα που θα αναβαθμίσουν τα σχολεία του Πειραιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι παλιά και χρήζουν επισκευών. Μάλιστα επεσήμανε πως από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή δεν έχει τη δυνατότητα να χτίσει νέα σχολεία, καθώς είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και της ΚΤΥΠ, έχει ως προτεραιότητα την υλοποίηση παρεμβάσεων, οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας. «Στόχος μας είναι να υποδεχτούμε τους μαθητές μας τον Σεπτέμβρη σε βελτιωμένα και ασφαλέστερα σχολεία», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο συνολικός προϋπολογισμός του Δήμου για τα έργα που εκτελούνται στα σχολεία του Πειραιά, αγγίζει τα 946.891,73 ευρώ.

Δείτε περισσότερα στο peiraiasnews.gr