Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα ελαφρώς ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο προβλέπεται την Τρίτη. Μετά το μεσημέρι λίγες βροχές ή μπόρες τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 18 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 34 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 19 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 35, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς.

Καλός και ζεστός καιρός στην Αττική με βόρειους ανέμους 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και στην Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.