Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Ισραηλίτικής Κοινότητας Αθηνών συγκλονισμένοι από την καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και συμμεριζόμενοι τον πόνο όσων έχασαν τους ανθρώπους τους και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια, στέκονται αλληλέγγυοι σε όσους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Συγκεκριμένα, μετά τη διάθεση 10 μονάδων αίματος στο Κέντρο Αιμοδοσίας προχώρησαν και στη δωρεά 6.000 ευρώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αναγνωρίζοντας συμβολικά την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν οι δυνάμεις της μέσα σε αντίξοες συνθήκες για την προστασία ανθρώπων και περιουσιών σε κρίσιμες ώρες.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Συγκλονιστήκαμε, όπως κάθε συμπολίτης μας, από την καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική. Συμμεριζόμαστε τον πόνο όσων έχασαν τους ανθρώπους τους και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια. Και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην έκκληση για βοήθεια. Από την μικρή Τράπεζα Αίματος της Κοινότητας, θέσαμε στη διάθεση του Κέντρου Αιμοδοσίας 10 μονάδες αίματος ήδη από τις πρώτες ώρες των τραγικών γεγονότων.

Απευθυνθήκαμε στα μέλη της Κοινότητας που ανταποκρίθηκαν με ευγενικές δωρεές. Μαζί με τη συνεισφορά της Κοινότητας, συγκεντρώσαμε σε πρώτη φάση το ποσό των 6.000 ευρώ. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για περαιτέρω βοήθεια. Παράλληλα έχουμε ενημερώσει και διεθνείς Εβραϊκούς Οργανισμούς που επανειλημμένα έχουν βοηθήσει σε παρόμοιες εκκλήσεις και αναμένουμε σύντομα τη δική τους ανταπόκριση. Σε τέτοιες τραγικές καταστάσεις, στεκόμαστε με σεβασμό δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Αποφασίσαμε να διαθέσουμε το πρώτο συγκεντρωμένο ποσό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναγνωρίζοντας συμβολικά την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν οι δυνάμεις της μέσα σε αντίξοες συνθήκες για την προστασία ανθρώπων και περιουσιών σε κρίσιμες ώρες. Γνωρίζουμε ότι πολύ μεγάλες δωρεές έχουν ανακοινωθεί για την υποστήριξη του έργου της.

Θεωρούμε όμως ότι με τη δική μας μικρή συμβολή, δίνουμε το στίγμα της δέσμευσης που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουμε ότι τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να ξανασυμβούν και ενισχύουμε τον κατ’ εξοχήν μηχανισμό της πολιτείας που είναι αρμόδιος για την πρόληψη και την καταστολή αυτών των φαινομένων.

Σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η δωρεά μας θα αξιοποιηθεί είτε σε χρήμα είτε σε είδος.

Ευχαριστούμε όσους ευαισθητοποιήθηκαν δείχνοντας ανθρωπιά και συμπόνοια και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση που απευθύναμε για βοήθεια.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο