Σάλο αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπροέδρου Παγίων της ΕΥΔΑΠ και πολιτευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Μαϊστράλη στο Facebook, σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική την περασμένη Δευτέρα και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Είθισται τέτοιου είδους σενάρια συνωμοσίας να απασχολούν ειδικές ομάδες πολιτών στο διαδίκτυο και κυρίως ανθρώπους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.

Ωστόσο, τώρα μια τέτοια δήλωση έρχεται από τον αντιπρόεδρο Παγίων της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος δημοσίευσε στο Facebook σενάρια για ενεργειακά όπλα, από τα οποία η Ελλάδα δέχεται επίθεση, «ερμηνεύοντας» τις φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές του τελευταίου διαστήματος.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μαϊστάλης ανέφερε πως βλέπει περίεργα βίντεο και αναρτήσεις στο YouTube, που συνδέουν τα πρόσφατα θανατηφόρα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα (φωτιές, νεροποντές, πλημμύρες) με τη θεωρία της επίθεσης «με κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα».

Μάλιστα, δεν σταματάει εκεί τις… ανακαλύψεις του, αφού στη συνέχεια παραθέτει την… εμπειρία του σε θέαση σχετικών βίντεο και αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ενώ η φωτιά έχει τουμπάρει αυτοκίνητα και έχει λιώσει το αλουμίνιο, να μην έχει φθαρεί η άσφαλτος.

Η ανάρτηση του Γιώργου Μαϊστράλη έχει προκαλέσει… γλέντι στο Τwitter, με άλλους να κάνουν λόγο για νεφελίμ που επιτέθηκαν στην Αθήνα, άλλους για εξωγήινους αλλά και άλλους να διερωτώνται πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος σε τόσο καίρια θέση στον κρατικό μηχανισμό να διατυπώνει τέτοιες εξωφρενικά παράλογες θεωρίες.

Κάποιοι άλλοι το πάνε πιο κάτω αναφέροντας πως με τέτοια στελέχη στην ΕΥΔΑΠ, είναι θαύμα το ότι ότι έχουμε νερό στη χώρα...